Încărcarea mașinii in 3 minute pentru o autonomie de 100 de kilometri13.12.2018

Un prototip electric Porsche a reușit să se încarce în numai 3 minute cu energia electrică necesară pentru o autonomie de 100 de kilometri, la o stație de 450 kW dezvoltată împreună cu BMW.

Încărcarea mașinii electrice poate deveni la fel de scurtă ca plinul de carburant: 3 minute pentru o autonomie de 100 de kilometri - Poza 1

Timpul mare necesar în prezent pentru o încărcare completă reprezintă unul dintre obstacolele care stau în calea unei adoptări mai largi a mașinilor electrice.

În încercarea de a remedia această problemă, mai multe companii din industria auto, printre care se numără Grupul BMW și Porsche, au fondat în 2016 un proiect de cercetare numit FastCharge. Acesta are drept scop dezvoltarea unor stații de încărcare de 450 kW, de circa trei ori mai rapide decât cele disponibile în prezent în cadrul unor rețele europene precum Ionity.

Porsche a anunțat acum rezultatele unui experiment în cadrul căruia a folosit un prototip de cercetare la o stație montată în apropierea autostrăzii care conectează localitățile germane Ulm și Augsburg. Prototipul Porsche echipat cu o baterie de 90 kWh a reușit să se încarce cu 400 kW, ceea ce înseamnă obținerea unei autonomii de 100 de kilometri într-un interval de numai 3 minute de la startul încărcării.

Stația de încărcare dezvoltată în cadrul proiectului este compatibilă cu toate mașinile electrice care utilizează varianta Type 2 a sistemului Combined Charging System (CCS), acesta fiind de altfel și standardul european pentru încărcarea mașinilor electrice.

 

În funcție de model, stația poate fi folosită de modele electrice cu sistem de baterii de 400 volți sau 800 de volți, iar capacitatea de încărcare este ajustată automat în funcție de capacitatea maximă de încărcare permisă de mașină.

Pentru moment, nu este clar când vor apărea primele stații de încărcare de 450 kW pentru utilizare pe scară largă de utilizatorii mașinilor electrice.

Via Porsche

Vezi toate stirile