Cele mai frecvente motive pentru care autoturismul tău refuză să pornească10.12.2018

Totul e în regulă atât timp cât autoturismul tău funcționează așa cum trebuie. Îl folosești în fiecare zi ca să-ți duci copiii la școală și ca să îți faci cumpărăturile. Te duci și te întorci de la serviciu sau pur și simplu îl utilizezi doar în vacanțe.

Dar ce te faci atunci când mașina ta nu vrea să mai pornească? În continuare vom enumera cele mai frecvente motive pentru care motorul autoturismului nu vrea să pornească și rezolvarea pentru fiecare, precum și sfaturi care vor preveni pe viitor aceste probleme.

Cauzele pentru care motorul nu pornește pot fi împărțite în două categorii:

  1. Atunci când motorul nu se învârte deloc sau se învârte foarte încet.

  2. Atunci când electromotorul învârte la turație normală, dar cu toate acestea, motorul refuză să pornească.Cele mai frecvente motive pentru care autoturismul tău refuză să pornească

Cele mai întâlnite probleme din prima categorie sunt următoarele:

 

Baterie descărcată: Aceasta este principala cauză a motoarelor care refuză să pornească. Dacă bateria este slabă, electromotorul va încerca să pornească motorul, dar turația acestuia va fi insuficientă, iar luminile de la bord par să pâlpâie. Dacă voltajul scade și mai mult, electromotorul nu va mai avea putere să completeze nici măcar o singură rotație a motorului.

De regulă, în aceste cazuri, cablurile de curent și un vecin amabil te pot ajuta să pornești motorul. Însă, cauza descărcării bateriei trebuie identificată pentru că, în caz contrar, problema se poate manifesta din nou.

Verificați bornele bateriei! Acestea nu trebuie să prezinte urme de coroziune și trebuie să fie legate strâns de acumulator.

Aveți grijă să nu uitați consumatori porniți după ce opriți mașina. Aici ne referim la faruri, radio, lumina interioară, etc.

Acumulatorul mașinii dumneavoastră se poate descărca și dacă nu porniți mașina pentru o perioadă îndelungată. În aceste cazuri, cel mai bine ar fi să deconectați bornele bateriei pe perioada cât mașina staționează.

Dacă obișnuiți să lăsați mașina în parcare pe timpul iernii, cea mai bună soluție ar fi să aduceți bateria în casă pentru a preveni descărcarea acesteia.

Probleme cu alternatorul: Dacă alternatorul nu mai funcționează așa cum trebuie, bateria autoturismului dumneavoastră nu se va mai încărca în timpul funcționării normale.

Verificați cureaua de accesorii pentru urme de uzură sau alunecare. De cele mai multe ori, mașinile moderne au un martor în bord care evidențiază probleme ale alternatorului.

Vezi toate stirile