Honda elimina motoarele diesel05.12.2018

Honda se aliniază tendinței mondiale în care producătorii de maşini elimină motoarele diesel din oferta lor, şi a anunţat că, începând din 2021, niciun model nou al mărcii vândut în Europa nu va mai fi alimentat cu motorină.

Directorul Honda Marea Britanie, Dave Hodgetts, a declarat pentru Automotive News că în momentul lansării următoarei generații a modelului Civic nu va mai exista niciun automobil diesel în oferta mărcii, pe piața din Europa.

“Fiecare schimbare de model nu va avea de acum încolo un motor diesel”, a declarat Dave Hodgetts.

În schimb, noile modele vor fi oferite cu cel puțin o versiune electrificată, a spus el.

Honda a declarat că vrea ca două treimi din vehiculele sale vândute în Europa să fie electrificate până în 2025.

Noul compact CR-V va fi prima maşină Honda care va fi lansată fără motor diesel. Acesta va deveni o maşină hibrid complet electrică pe benzină în luna martie. Hibridul va fi vândut alături de un motor pe benzină turbo de 1,5 litri.

Honda se așteaptă ca hibridul CR-V să reprezinte jumătate din vânzările anuale, estimate la 60.000 de automobile pe piaţa europeană.

În prezent, Honda oferă un motor diesel în hatchback-ul compact Civic și SUV-ul mic HR-V. Înlocuirea modelului HR-V și a modelului de mici dimeniuni Jazz, care vor fi lansate în 2020, vor oferi versiuni folosind sistemul hibrid i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive) al Honda.

Modelul Civic va veni cu o versiune hibrid plug-in, precum și un hibrid complet, deși plug-in-ul nu este încă confirmat pentru toate piețele europene. “Depinde de legislație”, spune Hodgetts.

Honda a anunțat că va lansa prima mașină electrică electrică în 2019, pe baza conceptului Urban EV pe care l-a prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 2017.

Honda reacționează astfel la scăderea vânzărilor de maşini pe motorină. Creșterea restricțiilor privind vehiculele diesel în orașele poluate prin Europa determină clienții să nu mai cumpere autovehicule diesel.

Un alt constructo nipon, Toyota, a anunțat că va înceta să vândă versiuni diesel ale mașinilor sale tradiționale în Europa până la sfârșitul anului, după ce vânzările au scăzut sub 10%. Acesta va păstra motorina pentru vehiculele comerciale și cele mai mari SUV-uri. Toyota și Volvo au declarat că nu mai dezvoltă noi diesel-uri.

Vezi toate stirile